جالب است بدانید که خارخَسَک یک گیاه بوته‌ای است.البته میوه ی خارخسک چهار بخشی و نرم است اما خارهای تیزی دارد.در ضمن خارخسک در آب و هوای گرم و حتی در کویرها مشاهده می‌شود.

خواص و فواید گیاه خارخاسک

جالب است بدانید که خارخاسک گیاهی است علفی، یک ساله، دارای ساقه های خوابیده با انشعابات گسترده بر سطح خاک و پوشیده از تار که برگ و ساقه های جوان آن را تارهای ظریف ابریشمی پوشانده است. البته برگ های آن متقابل معمولا نامساوی و مرکب از برگچه های کوچک و ریزی است که به تعداد ۶-۳ زوج در طرفین دمبرگ اصلی جای دارندگرفته اند. گفتنی است که گل ها زرد کوچک و منفرد هستند. میوه آن شیزوکارپ ناشکوفا که در موقع رسیدن قسمت های پنجگانه آن از هم جدا و پراکنده می شوند.در واقع هر یک از این قسمت های پنج گانه در سطح بیرونی خاردار است.

خواص و فواید گیاه خارخاسک

قابل ذکر است که قسمت های مورد استفاده این گیاه، میوه، دانه، برگ، ریشه و گاهی کلیه اعضای گیاه است ولی بیش از همه میوه آن مورد استفاده قرار می گیرد.در واقع رنگ میوه های آن سبز مایل به زرد، بدون بو و با طعم مشخص می باشد.به یاد داشته باشید که ریشه این گیاه، مقوی معده و بادشکن و قاعده‌آور است و همراه با میوه آن، مقوی و اشتهاآور بوده و برای درمان بندآمدن ادرار یا قطره‌قطره خارج‌شدن ادرار، سودمند است همچنین، در برطرف کردن ناراحتی‌های پوستی، بواسیر و آسم نیز موثر و نافعاست.

خواص و فواید گیاه خارخاسک

لازم به ذکر است که برگ این گیاه، مقوی و تصفیه‌کننده خون و رافع التهابات مجاری ادراری است. در واقع مصرف جوشانده میوه خارخسک همراه با عناب و سپستان، تب‌بر خوبی می باشد. مصرف میوه خارخسک، در جمیع جهات، مانند عصاره گیاه عمل می‌کند و دم‌کرده میوه آن، رافع بیماری‌های کلیه و نقرس می‌باشد.قابل ذکر است که  مصرف نخود خیس‌شده در آب تازه خارخسک و پرورده‌کردن آن، موجب رفع نارسایی‌های جنسی می گردد؛ زیرا افزایش‌دهنده سطح تستوسترون می‌باشد. واقعیت این است که غرغره جوشانده آن، برای معالجه التهاب‌ها و برفک دهان، کاربرد دارد. البته مالیدن یا خوردن روغن خارخسک، به‌عنوان مسکن درد مفاصل و دردکمر و نیز درخشان‌کردن رنگ رخسار، مفید است.

خواص و فواید گیاه خارخاسک

در واقع برای تهیه روغن خارخسک، آب گیاه تازه را با روغن کنجد می‌پزند و دم می‌کنند. جالب است بدانید که خاصیت این گیاه در رفع ناتوانی‌های جنسی درصورتی‌که میوه آن را سه‌بار با شیر دم کنند و سپس میل کنید، به‌مراتب قوی‌تر خواهد بود. منظور از سه‌بار دم‌کردن با شیر، این است که پس از هر بار دم‌کردن، آن را خشک کرده و مجدد دم کنند. البته چنانچه دم‌کرده خارخسک با جوز ارقم (غده‌های زیرزمینی زیره) خورده شود، برای برطرف کردن کرم معده، بسیار موثر است. ضماد خاکستر گیاه نیز برای کاهش دردهای روماتیسمی، خوب و نافع است.

منبع:fa.wikipedia.org

منبع:http://khorasan.isna.ir/

ارسال شده در تاریخ :